Přidání formuláře do Shoptetu

Potřebujete přidat formulář do Shoptetu? Zde se dozvíte jak na to.

Jakub Filounek avatar
Autor: Jakub Filounek
Aktualizováno před více než týdnem

Pro vložení formuláře je nejprve potřeba ho vytvořit. To učiníte ve vybraném seznamu kontaktů v záložce Formuláře. Návod jak vytvářet a nastavit zobrazení formulářů naleznete zde.

Vyplňte název formuláře, vyberte typ formuláře a upravte vzhled dle libosti. Poté u hotového formuláře v horní části naleznete proklikávací text Použít formulář, ve kterém naleznete kód, který zkopírujete.

1) Vložení pop-up okna, nebo vysouvací lišty do Shoptet

V Shoptet administraci jděte do Vzhled a obsah > Editor > záložka HTML kód. Zde sescrollujte na část Zápatí (před koncovým tagem BODY) a vložte zkopírovaný kód na začátek pole.

Pozor, nesmí dojít ke zkopírování kódu do již existujícího kódu. Existující kód stačí posunout Enterem o pár řádků níže a před něj vložit script pro pop-up, či lištu. Poté změny uložte a otestujte, zda se vám formulář na e-shopu zobrazuje, jak potřebujete. 

2) Vložení statického formuláře do Shoptet

V Shoptet administraci vstupte do Vzhled a obsah > Bannery > záložka Bannery. Vytvořte nový banner pomocí tlačítka Přidat, a do otevřeného okna zadejte jeho název. V banneru změňte typ banneru na Textový banner a do pole Nastavení vložte zkopírovaný kód formuláře z Ecomail.

Nezapomeňte aktivovat jeho viditelnost zaškrtnutím Zobrazit banner.

Nyní v administraci Shoptet přejděte do Šablony > záložka Prvky.

Zde sescrollujte na spodní část označenou jako Koš, kde se váš banner nachází a přetažením jej vložte na místo, kde chcete, aby se zobrazoval.
Poté změny uložte a otestujte, zda se vám formulář na e-shopu zobrazuje, jak potřebujete.



Dostali jste odpověď na svou otázku?