Jak funguje odhlášení kontaktů?

Kontakty se odhlašují samy přímo z newsletteru. A to pomocí odkazu na odhlášení, který vkládáte na konec newsletteru. Není to však podmínkou, odkaz na odhlášení můžete vložit na libovolné místo v newsletteru. Adresáti jsou však na něj zvyklí na konci, jako je to například na tomto obrázku.

Jak vložím odkaz na odhlášení do newsletteru?

Odkaz na odhlášení vložíte jednoduše pomocí překopírování následujícího odkazu:

*|UNSUB|*

Odkaz vložíte do pole pro odkaz, kam se dostanete tak, že označíte text, pod kterým chcete, aby odkaz pro odhlášení byl. Poté kliknete na malou sponku v toolbaru a vložíte odkaz do pole URL. Protokol zvolíte "jiný".

Nyní stačí kampaň odeslat na své kontakty a ty se automaticky se odhlásí z odběru, pokud kliknou odkaz na pro odhlášení. Pak na ně již žádná další kampaň neodejde. Dávejte však pozor na více seznamů kontaktů, aby se vám kontakty odhlašovaly ze všech seznamů, ze kterých je třeba.

V rámci daného seznamu kontaktů si můžete nastavit, zda se budou kontakty po zakliknutí odkazu na odhlášení odhlašovat pouze ze seznamu, na který kampaň posíláte, nebo ze všech seznamů kontaktů. Ideální správa odhlášených kontaktů je pouze v rámci jednoho seznamu kontaktů. Více o tom, jak správně pracovat se svou databází, se můžete dočíst zde.

V Nastavení seznamu kontaktů si také nastavíte, zda chcete, aby se kontakt odhlásil jedním kliknutím, nebo zda musí kontakt potvrdit odhlášení e-mailem.

Stejně tak zde nastavíte i přesměrování po odhlášení.

Mohu přeložit text, který vidí kontakt po odhlášení?

Odhlašovací formulář přeložíte v rámci seznamu kontaktů v sekci Nastavení. Právě z důvodu překladu odhlašovacího formuláře doporučujeme mít pro každou zemi, na kterou své newslettery zasíláte, vlastní seznam kontaktů.

Může se kontakt zase přihlásit k odběru, i když je v Ecomailu odhlášený?

Ano, může. Pokud se znovu přihlásí k odběru. Například z formuláře pro sběr kontaktů.

Jak hromadně odhlásím kontakty?

Kontakty hromadně odhlásíte v seznamu kontaktů v sekci Odhlásit kontakty. Kde překopírujete maily do pole pro odhlášení kontaktů a hromadně je odhlásíte. Pozor! Kontakty není možné znovu hromadně přihlásit. Je to z důvodu, aby nemohlo dojít k případnému spamování kontaktů.

Případně můžete kontakty hromadně odhlásit i v Přehledu seznamu kontaktů. Takto můžete i kontakty znovu přihlásit, ale je třeba zaklikat ty vybrané, které chcete znovu odhlásit, či přihlásit.

Musím odhlášené kontakty smazat?

Odhlášené kontakty nemažte. Odhlášené ani odražené kontakty nejsou aktivními kontakty, takže za ně nic neplatíte. Na odhlášené kontakty žádné další sdělení nedorazí

Odhlášené kontakty mazat nedoporučujeme. Je to z toho důvodu, že byste je poté mohli omylem znovu přihlásit jako aktivní kontakty a dál na ně zasílat svá sdělení. Čímž byste začali spamovat.

Jak vymažu kontakty z Ecomailu?

Kontakty hromadně smažete tak, že je překopírujete do pole pro smazání kontaktů v rámci seznamu kontaktů. Zvolíte seznam kontaktů v záložce Kontakty a poté kliknete na smazat kontakty. Pozor! Tato akce je nevratná.

Našli jste odpověď?