Zapier

Integrace mezi Ecomailem a službou Zapier

Jakub Filounek avatar
Autor: Jakub Filounek
Aktualizováno před více než týdnem

Co integrace umí?

V tuto chvíli integrace nabízí tyto možnosti:

  • Trigger při přihlášení nového kontaktu do seznamu (beta)

  • Akce: Přihlásit nový kontakt, odhlásit kontakt, spustit automatizaci

Jak na integraci?

Pro napojení Ecomailu se Zapierem přijměte tuto pozvánku do svého Zapier účtu.
Nyní máte propojený Ecomail a můžete vytvářet své Zaps.

Jak využít integraci?

Ukážeme si příklad, jak lze propojení využít. Řekněme, že máte svůj vlastní CRM systém, ze kterého odesíláte data do Zapieru ohledně nové objednávky u zákazníka a chcete u něj zároveň spustit automat v Ecomailu.

  1. Vytvořte nový Zap a jako trigger zvolte webhook > Catch Hook. Zapier vám vygeneruje url na zasílání webhooků z vašeho CRM systému. V posledním kroku otestujte funkčnost webhooku, v našem příkladu zasíláme data: { "customer": "filounek@ecomail.cz" }

2. Jako akci v druhém kroku zvolíme Ecomail aplikaci (pokud se vám nezobrazí v My apps, vyhledejte Ecomail v search baru)

3. Zvolte Trigger Automation, v dalším kroku spojte svůj účet přes Connect an account tlačítko. Zde je potřeba vložit svůj API klíč, který naleznete ve správě účtu v Ecomailu, záložka Integrace.

4. V dalším kroku je potřeba přidat ID automatizace, které naleznete v URL/odkazu, když jste v dané automatizaci (např. https://vasucet.ecomailapp.cz/automation/1234), a následně položku emailu - zde je potřeba vložit položku, ve které email přes webhook zasíláte, a to přes Insert a Field.

Vždy můžete kroky otestovat přímo ze Zapieru a ověřit si tak spojení s Ecomailem a danou automatizací. Nezapomeňte svůj Zap spustit a pojmenovat.

Vlastní request

Pokud potřebujete odesílat jiné requesty než ty, které jsou v integraci připravené, stačí postupovat dle obecného návodu přidávání webhooku.

Informace o našich endpointech pak naleznete zde.

Dostali jste odpověď na svou otázku?