Všechny sbírky
Integrace
Dostupné integrace
Integrace formulářů Elementor
Integrace formulářů Elementor

Nachází se vaše stránka na WordPressu? Nyní můžete kontakty sbírat za pomoci Elementor formulářů a přenášet je do Ecomailu.

Daniela Esterová avatar
Autor: Daniela Esterová
Aktualizováno před více než týdnem

Elementor je služba, díky které si na vaši WordPress stránku můžete vložit formulář pro sběr kontaktů. Přenášejte tato data skrze integraci do Ecomailu a personalizujte tak svou rozesílku na maximum.

Co v článku najdete:


Co vám integrace umožní?

Elementor vám umožní v reálném čase přenášet e-mail, jméno, příjmení a telefon kontaktu. Nové kontakty se navíc mohou přenášet taktéž s vámi zvoleným štítkem, díky kterému lze například oddělit více formulářů v rámci segmentace.

Kontakty lze skrze formulář aktualizovat a věrohodnost nových kontaktů lze kontrolovat za pomocí funkce double opt-in. Díky potvrzení přihlášení k odběru newsletteru zajistíte dobrou kondici databáze.

Na nově přidané kontakty z formuláře lze taktéž spustit uvítací automatizaci.

Jak integraci nastavit?

Tento článek pojednává o nastavení služby Elementor pro Ecomail – jak nasadit samotný Elementor na vaše stránky tak doporučujeme prověřit s vaším technikem nebo s příslušnou podporou dané služby.

  1. Nainstalujte si doplněk ve Wordpressu, v sekci Pluginy > Instalace pluginů:

    Jak nainstalovat plugin
  2. Plugin nainstalujte. Následně si otevřete stránku a klikněte na "Upravit s Elementorem". Pak klikněte na Obsah:


  3. Dále klikněte na "Actions After Submit" a vyberte zde "Ecomail":

  4. Po zvolení této možnosti se objeví taktéž roletka "Ecomail", na tu klikněte:

  5. Vložte API klíč vašeho účtu (naleznete ve Správa účtu > Pro vývojáře) a ID listu (naleznete po otevření konkrétního seznamu kontaktů, v adresní řádce)

  6. Do Ecomailu lze z Elementoru zasílat e-mail, jméno, příjmení a telefon. Dále je možné nastavit přenos štítků, aktualizace kontaktů a DOI

  7. Formulář aktualizujte:

Double opt-in ve formuláři

Pro správné fungování double opt-in funkce skrze Elementor formulář je nejprve třeba aktivovat funkci v Ecomailu a posléze je třeba ji potvrdit i v rámci pluginu Elementoru:

Vlastní štítky

Integrace umožňuje přenos štítků. Můžete si tedy štítky kontakty libovolně označit a dále v aplikaci využívat tyto informace pro práci se segmenty.

Více štítků oddělujte čárkou.

Přidání štítku touto cestou skrze Elementor nespustí automatizaci s triggerem "Byl přidán štítek". Štítek takto přidaný lze kontrolovat v rámci akce "Podmínka" v automatizaci.


💭 Nenašli jste odpověď? Napište nám na chat nebo e-mail support@ecomail.cz. 😊

Dostali jste odpověď na svou otázku?