Jak funguje odhlášení kontaktů?

Kontakty se odhlašují samy přímo v newsletteru, a to pomocí odkazu pro odhlášení, který vkládáte na konec Vašeho sdělení. Odkaz na odhlášení můžete vložit na libovolné místo v newsletteru, avšak adresáti jsou zvyklí jej nalézt na konci, jako je tomu tak například na tomto obrázku.

Jak vložím odkaz na odhlášení do newsletteru?

Odkaz na odhlášení vložíte jednoduše pomocí překopírování následujícího odkazu:

*|UNSUB|*

Tento merge tag vložíte do pole pro odkaz, který se zobrazí označením textu, pod kterým chcete, aby odkaz pro odhlášení byl a následným proklikem skrze malou sponku v toolbaru.

Po zobrazení menu pro vložení odkazu zde vložíte výše zmíněný merge tag do pole URL.

Nyní můžete kampaň v pořádku odeslat na své kontakty. Pole s odkazem pro odhlášení se po odeslání automaticky doplní specifickým odkazem pro odhlášení pro konkrétní kontakt. Po prokliku tak dojde k automatickému odhlášení ze seznamu kontaktů. Jakmile se Váš kontakt odhlásí, není na něj již odeslána žádná další kampaň. Pozor však na více seznamů kontaktů, aby se vám kontakty odhlašovaly ze všech seznamů, ze kterých je třeba.

V rámci seznamu kontaktů si můžete nastavit, zda dojde po prokliku odkazu pro odhlášení k odhlášení kontaktů pouze ze seznamu, na který kampaň posíláte, nebo ze všech seznamů kontaktů. Ideální správa odhlášených kontaktů je pouze v rámci jednoho seznamu kontaktů. Více o tom, jak správně pracovat se svou databází, se můžete dočíst zde.

V Nastavení seznamu kontaktů si také nastavíte, zda chcete, aby se kontakt odhlásil jedním kliknutím, nebo zda musí kontakt potvrdit odhlášení e-mailem.

Stejně tak zde můžete nastavit i přesměrování po odhlášení.

Mohu přeložit text, který vidí kontakt po odhlášení?

Odhlašovací formulář přeložíte v rámci seznamu kontaktů v sekci Nastavení. Právě z důvodu překladu odhlašovacího formuláře doporučujeme mít pro každou zemi, na kterou své newslettery zasíláte, vlastní seznam kontaktů.

Může se kontakt zase přihlásit k odběru, i když je v Ecomailu odhlášený?

Ano, může. Pokud se znovu přihlásí k odběru. Například z formuláře pro sběr kontaktů.

Jak hromadně odhlásím kontakty?

Kontakty hromadně odhlásíte v seznamu kontaktů v sekci Odhlásit kontakty. Kde překopírujete e-mailové adresy do pole pro odhlášení kontaktů a hromadně je odhlásíte.

Pozor! Kontakty není možné znovu hromadně přihlásit. Je to z důvodu, aby nemohlo dojít k případnému spamování kontaktů.

Kontakty můžete hromadně odhlásit i v přehledu seznamu kontaktů. Takto můžete i kontakty znovu přihlásit, ale je třeba zaklikat ty vybrané, které chcete znovu odhlásit, či přihlásit.

Musím odhlášené kontakty smazat?

Odhlášené kontakty nemažte. Odhlášené ani odražené kontakty nejsou aktivními kontakty, takže za ně nic neplatíte. Na odhlášené kontakty žádné další sdělení nedorazí

Odhlášené kontakty mazat nedoporučujeme. Je to z toho důvodu, že byste je poté mohli omylem znovu přihlásit jako aktivní kontakty a dál na ně zasílat svá sdělení. Čímž byste začali spamovat.

Jak vymažu kontakty z Ecomailu?

Kontakty hromadně smažete tak, že překopírujete jejich e-mailové adresy do pole pro smazání kontaktů v rámci seznamu kontaktů. Zvolte seznam kontaktů v záložce Kontakty a poté klikněte na možnost Smazat kontakty.

Pozor! Tato akce je nevratná.

Našli jste odpověď?